Rolf Gunnarsson, riksdagens svar på en facebookgrupp


Lokaltidningarnas motsvarighet till kvällstidningarnas lådvinstest är den årliga "SÅ AKTIV ÄR DIN RIKSDAGSLEDAMOT". I tidningen finns sedan en lista där man går igenom hur många motioner respektive ledamot lagt, det journalistiska arbetet blir sedan att ringa upp de tre som ligger längst ner på nämnda lista och "ställa denne tills svars". Den som lagt flest vinner. Den som lagt det minsta antalet spär på politikerföraktet i hembyn. "Han gör ju inget utan ska bara ha pengar" brukar vara den naturliga linen i många svenska hem kring frukostbordet.

.

Den moderate riksdagsmannen Rolf Gunnarsson borde då naturligt vara en av bättre av med sitt Facebookgrupps-lika highlightande av samhällsfrågor. Här har vi en man som presterar för sitt yrke, ingen fråga är för stor eller liten för att inte kunna inspirerar till en motion. Det underbara med hans genomgångar är hur ett ofta komplicerat ämne kan tryckas in en kort text.  Det som gör honom närmast unik är att hans ovilja att slå sig samma med partikamrater, de flesta skrivs på egen hand och det är väl just det som är det fina.

Till viss mån är det också lätt att vara raljant över hans gärning. Samtidigt är Rolf precis det vi vill ha i en demokrati, han plockar upp de frågor som finns i hans Dalarna hur stora eller små de än må vara. Får han ett brev från en väljare om problem med kamphundar så kommer det en motion om just det. Varken mer eller mindre, ett förbud helt enkelt.

Här finns motionerna från de senaste motionstiden.


Ibland är motionerna helt enkelt för underbara. Med den här vill Rolf stoppa ett förslag innan det ens är lagt.



Motion till riksdagen
av Rolf Gunnarsson (m)

Tv-licensen

Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om tv-licensen.

Motivering

Det talas om att folk som inte har tv skall få betala tv-licens.

Låt detta stanna vid dessa otroligt dumma tankar. De personer som vill leva ett liv utan tv skall inte heller betala tv-licens.

Stockholm den 17 september 2008

 

Rolf Gunnarsson (m)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0